(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
SOJOVÉ BOBY

Potřebné ingredience
PROSBA O RADU, NÁPAD ATD.
Postup přípravy
MAMINKY, PROSÍM NEMÁTE NĚKTERÁ NĚJAKÝ OSVĚDČENÝ RECEPT A RADU NA PŘÍPRAVU!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
matula100
(upraveno)
7. 9. 2010, 11:56
Dobrý den,koukám že inzerát je hodně starý. Přesto odesílám odkaz na stránky. Mají zde zajímavé články a my od nich odebíráme časopis prameny zdraví, kde jsou super recepty. http://www.magazinzdravi.cz/recepty Pěkný den.. Martina
nahlásit
chucky 1111
(upraveno)
24. 3. 2010, 19:44
Veronika
nahlásit
chucky 1111
(upraveno)
24. 3. 2010, 19:44
Ahoj soju namočíme na24hodin do vody a pak vaříme pár hodinv osolené vodě doměka je to dobrá příloha

nahlásit

vveronika79
(upraveno)
5. 3. 2010, 21:12
A co sojové boby na pivu? Jsou výborné s chlebem jak teplé,tak i studené, prostě mňamka


nahlásit
oliva1
(upraveno)
18. 5. 2009, 12:04
Můj tip, 20 minut vařit v tlakáči, vychladlé smíchat s cibulkou nakrájenou, kys.okurkou, asi 30 dkg salámu - dietní, šunkový, kdo co má rád. K tomu 3 i více lžic kečupu, 1 rajský protlak, osolit, opepřit. Okurkovou vodu jako nálev. Je to moc dobré s opečenou bagetkou.
nahlásit

Jana.Astra
(upraveno)
14. 9. 2008, 17:52
Také zdravím, mám tu dva recepty, jeden na polévku a druhý na karbenátky. Polévka: 100g sojových bobů, 3 brambory, mléko, sůl, nové koření, 1 bobkový list, 1 lžíce hladké mouky, kopr. Sojové boby namočíme aspoň na 6 hodin do vody, ale nejlépe přes noc jako fazole. V tlakovém hrnci je vaříme asi 20 minut. V normálním hrnci je vaříme tak dlouho, až jsou měkké. Vodu vylijeme pryč. Brambory nakrájené na kostičky uvaříme ve vodě, do které dáme bobkový list, pár kuliček nového koření a sůl. K uvařeným bramborám přidáme sojové boby a mléko. V trošce mléka rozkvedláme 1 lžíci hladké mouky a zahustíme polévku, chvilku povaříme. Nakonec dochutíme koprem. Můžeme zjemnit zakysanou smetanou. Karbenátky ze sojových bobů: 100g sojových bobů, 1 rohlík, kmín, cibule, česnek, majoránka, vegeta vajíčko, strouhanka. Přes noc namočenou sóju dáme vařit, když začne voda vřít, slijeme vodu pryč a nalijeme jinou a vaříme doměkka. Pak boby rozmixujeme a dáme na síto okapat. Okapané boby dáme do mísy, přidáme namočený rohlík ve vodě, kmín, osmaženou cibulku, majoránku, česnek, vegetu, vajíčko. Vše zamícháme dohromady a tvoříme malé karbenátky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme na oleji. Příloha je jako k masovým karbenátkám. Sojové boby jsou velmi zdravé
nahlásit

ZANYSHOP
(upraveno)
17. 9. 2008, 10:20
@Jana.Astra
Díky Jani, polévku zkusím hned zítra,




nahlásit
L.e.n.n.y
(upraveno)
13. 9. 2008, 23:35
Už jsem to dlouho nedělala, ale vařila jsem z nich kaši, jako hrachovou či čočkovou. V tlakáči je to dřív , k tomu cibulku se zásmažkou a dochuti solí, česnekem, trochu octu... k tomu chléb a uzeninu nebo volské oko.

nahlásit

Suška
(upraveno)
13. 9. 2008, 23:26
http://zijmezdrave.net/view.php?cisloclanku=2006030101 http://www.chytrazena.cz/vareni/bezmasa-jidla/zeleninova-jidla/sojove_boby_s_testovinami-60621.html Dobrou chuť P.
nahlásit

Suška
(upraveno)
13. 9. 2008, 23:24
http://www.papame.estranky.cz/clanky/hlavni-jidla/sojove-boby-se-zeleninou-a-kuskusem
nahlásit

ZANYSHOP
(upraveno)
14. 9. 2008, 17:18
@Suška
Díky


nahlásit

Lu.D.
(upraveno)
13. 9. 2008, 21:11
Zdravím,dělám z nich také salát. Přesně jako Káťa namočím přes noc,potom uvařím,ale vaří se docela dlouho,tak hodinu a jsou akorát. Pak je dám do mísy,přidám nakrájené kyselé okurky,naloženou papriku,šunku na kostičky,majonézu a vajíčka natvrdo nakrájené na kousky.Osolit,opepřit-trošinku a je to...Lepší je na druhý den,pěkně vychlazený z lednice,každému kdo prozatím ochutnal-a že jich bylo, tak šmakoval
Lu.

nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
15. 1. 2009, 23:56
@Lu.D.
Tak přesně takhle jsem kdysi taky dělala sójový salátek,ale pak jsem na něj nějak zapoměla
!Takže děkuji moc za připomenutí-jistě brzo vyzkouším


nahlásit

ZANYSHOP
(upraveno)
14. 9. 2008, 17:19
@Lu.D.
Díky moc


nahlásit

Bubáková
(upraveno)
13. 9. 2008, 18:01
Můj táta je pražil v trorubě a pak je osolil nebo pokapal sojovkou a jedlo se to místo brambůrků

nahlásit

vveronika79
(upraveno)
5. 3. 2010, 21:11
@Bubáková
Blani to jsme dělali taky,to je bašta!!
nahlásit

ZANYSHOP
(upraveno)
13. 9. 2008, 18:45
@Bubáková
Jé, tak to zkusím také, určitě to bude zdravější než klasické brambůrky, díky Blani



nahlásit

Kačák
(upraveno)
13. 9. 2008, 14:59




nahlásit

ZANYSHOP
(upraveno)
13. 9. 2008, 17:58
@Kačák
Díky Káťo za tip, určitě vyzkouším

nahlásit